Home   Login   Informatie   Foto's   Uw privacy   Verzending & Retourneren   Voorwaarden   Betaling   Contact   Aanmelden Nieuwsbrief   info   Links  
 
 
Naaldbomen opkweken uit zaad.
Een Bonsai kweken uit zaad kost veel tijd, maar geeft erg veel voldoening.
Het voordeel is dat het weinig kost en je de boom op jonge leeftijd in de groei kan sturen en eventueel spaaktakken en overbodige takken verwijderen,  later bij het stijlen hoef je dan minder zware ingrepen toe te passen.

Gebruik zaaigrond of potgrond vermengd met rivierzand. Bedek de zaaibak met grond en maak de bovenkant vlak,  druk deze lichtjes aan. trek nu met een stokje ondiepe lijnen,  leg de zaden drie cm uit elkaar in de gleuven, bedek het geheel met fijne grind of dezelfde aarde. De beste periode is in de herfst of de winter, in het voorjaar kan ook maar dan moet je de harde zaden (stratificeren)eerst 24 uur weken (harde zaden langer eventueel tot ze ontkiemen Jeneverbes, Acer, Pinus parvifolia in water voeg eventueel nitrozyme toe aan het water) (stratificeren)daarna uitzaaien. In het vroege voorjaar zullen de zaden die in het najaar zijn gezaaid ontkiemen, na drie maanden groei kun je deze overpotten in containers met goed drainerende grond. Dek de bovenkant af met gaas want vogels zijn dol op zaden. In het volgende voorjaar kan begonnen worden met de eerste training,  en selctie van de primaire takken. Indien je de mogelijkheid hebt de bomen een paar jaar in de volle grond te zetten zal de boom sneller in omvang en hoogte toenemen. Ook een goed bemestings schema is aan te raden. Zo kun je in enkele jaren leuk uitgangsmateriaal bij elkaar vergaren.
(Ideal betaling is pas mogelijk bij twee pakjes zaad)

Veel succes met het opkweken van Bonsai materiaal uit zaad.


Zaden-Naaldbomen
Zaden Naaldbomen
Zaden-Loofbomen
Zaden Loofbomen
Zaai-benodigdheden
Zaai benodigdheden

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.